Gyorstalpaló kezdő FANBOYok számára. Első kiadás


 Dawid[HUN]    2009 dec 14 : 17:55
 Nincs    Cikk

PS3, XBOX 360, Wii, fanboy, FANBOY

[lightview=http://www.konzolozz.hu/kepek/newspost_images//1016/fanboy.jpg|fanboy::||left]http://www.konzolozz.hu/kepek/newspost_images//1016/thumb_2009_12_14fanboy.jpg[/lightview]

(Ne vegyétek komolyan! Ez egy trükkös-tükör melyet magunk elé tartunk ;) )


FANBOY szeretnél lenni, de nem tudod, hogy hogyan is légy igazi, megszállott konzol mániás? Akkor ez a leírás hasznos lesz neked! Lépésről-lépésre felsoroljuk azokat az alap tulajdonságokat, melyekkel minden FANBOYnak rendelkeznie kell. Ezek nélkül nem igazi FANBOY a FANBOY!


Kezdjük is az alapoknál!

Először is ki kell választanod, hogy mely konzol FANBOY-a is leszel. A 3 márka a következő: Microsoft, Sony, Nintendo. Konzoljaikra lebontva a Microsoft az XBOX 360-al szerepel a piacon, a SONY a Playstation 2, Playstation 3 és Playstation Portable konzoljaival, míg a Nintendo a Wii-ve és a DS kézikonzol sorozatával.
Ha az ízlésed sokoldalú, akkor sajnos nem lehet belőled igazi FANBOY csupán egy "mezei" rajongó.
Ha nem tudsz dönteni, akkor a legegyszerűbb megoldás talán az lehet számodra, hogy ha sorsot húzol. Írd fel egy cetlire a gyártók neveit és húzz ki egyet egy kalapból, vagy dobozból.
Ha egy csöpp kis hazafiság van benned, akkor az már kiindulópontnak jól jöhet, de ha valamilyen sportág egyik csapatának szurkolója vagy, tökéletes FANBOY válhat belőled, hisz kész vagy egy adott csapatért, cégért, zászlóért rajongani, ragaszkodni, stb. Az már sajnálatos, hogy a hazafiassággal sokszor párosul az idegengyűlölet, de mint FANBOY még annak is jó hasznát veheted FANBOYságod során.

Következő lépés a márkahűség tökéletes elsajátítása.

Sokak megpróbálnak majd lebeszélni róla érveket felhozva, hogy a márkahűség egy nevetséges fogalom, de NE HIGGY NEKIK! Nyugodtan hagyd ezeket az érveket figyelmen kívül. Magadévá kell tenned azt a felfogást, hogy a konzolt előállító vállalat a megtestesítője mindannak ami jó, a konkurencia pedig az ellenség, maga az ördög. Ha ezt az erkölcsi érvet magadévá teszed akkor mások számára is hihetővé tudod majd tenni, hogy a fórumokon való tevékenységed a rossz elleni küzdelem és nem pedig haszontalan harc egy olyan vállalat nevében, aki láthatóan nem is törődik veled.

Újabb lépés, hogy vértezd fel magad hangzatos jelmondatokkal és gyártott igazságokkal a gonosz konzol elleni harcra.

Ha Sony FANBOY leszel, akkor a Microsoft-ot és annak minden termékét utálnod kell és ócsárolnod kell az XBOX 360 meghibásodásait és hardware gyengeségeit a PS3-al szemben. Ha XBOX FANBOY leszel, akkor olyan alattomos tényekre kell fényt derítened a SONY ellen, mint pl. az, hogy ők a PS2 megjelenésekor csúnyán a süllyesztőbe küldték a Sega DreamCast-ot nem a legsportszerűbb üzletpolitikájukkal és reklámkampányukkal továbbá a még mindig nehézkes és bonyolult játékfejlesztési lehetőségeket kell a felhoznod a saját géped és PS3 közti látható különbségek megmagyarázására. A Wii FANBOY-ok pedig azzal védhetik meg imádott masinájukat, hogy a legcsaládbarátabb konzollal rendelkeznek mind közül.

Nem utolsó sorban el kell sajátítanod azt, hogy hogyan beszélj más FANBOYokkal.

A fórumokon folytatott harc ezen dőlhet el, hogy Te mennyire tudod a másikat érvelésben legyőzni.
Mindenek fölött intelligensebbnek kell látszanod mint ellenfeled, ellenfeleid. Neked kell a legokosabbnak lenned mind közül! Gyakorlás képen válassz olyan ellenfeleket akik láthatóan "butábbak" mint Te, mert így beléjük plántálhatod azt a hamis érzetet, hogy ellened nem tudnak semmilyen értelmes és hasznos érvet sem felhozni. Így más FANBOYok szemében is nagyra nőhetsz.
Ha látod, hogy nehéz csata áll előtted, vagy csak gyorsan akarsz nyerni, akkor ezt a két alapvető szabályt kell betartanod:
- Ne válaszolj mások írásaira!
- Ne idézz senkit se!

Csak folytasd írásodat és érvelésedet, mintha a másik szavai leperegnének rólad. Ez egy igazi FANBOY tulajdonság! A saját igazunkhoz való ragaszkodás és a másik véleményének teljesen figyelmen kívül hagyása. Garantáltan azt eredményezi, hogy az ellenfél dühében hibázik és akkor lecsaphatsz rá!
Ha mégis vesztésre állnál, vagy valaki azzal vádolna, hogy hazudsz, vagy hülyeséget beszélsz, akkor a következő mentőövhöz folyamodhatsz:
- Írd meg, hogy sajnálod és, hogy csak vicceltél, de a folytatásban vicces megfogalmazásban, tehát burkolva jelentsd ki mégis, hogy amit írtál az tény és nem pedig hazugság. Ne engedd, hogy felül kerekedjenek rajtad, mindenképp győznöd kell, hogy ha igazi FANBOYá akarsz válni.

A legutolsó és egyben legnagyobb aranyszabálya a FANBOYságnak az pedig nem más, minthogy hívd az ellenfeled FANBOYnak de Te magad tagadd le azt, hogy az lennél!



Várom a további jó tanácsokat! Gyűjtsük össze az összes hasznos szabályt és tanácsod a leendő FANBOYok számára!

ötlet: gameforce4




8 Hozzászólás

    yanjun
    Xbossdaddy
    14 éve

    Az én x-em Magyar,nem kínai,és nem japó,sőt még nem is ami gyártmány.A cikkhez pedig csak annyit,ha lenne suskám,mindenféle konzolom lenne,nem csak ez az 1.Azért mert valamiben különböznek egymástól,na naggyonsokk bejglitömést mkinek hólapátolás után,a kari fa alatt!!:)

    0 0
    EkE
    14 éve

    Minden Kínában készül, vagy szerelik össze (amúgy kínaiak által gyártott alkarészekből). Ami nem onnét jön, az a szememben már nem is minőség.
    A játékok is csak akkor érhetnek el igazi sikert, ha a kínaiak tömegcikket tudnak varázsolni belőle. Pl. Supermario minden pályája nehézségi szintenként külön lemezen.

    Én meg valahogy nem tudok FANBOYosulni, még ezen pár sorra sem. Utálom az összes konzolt, csak a rosszat és a hibákat látom meg bennük.

    Bezzeg a Dreamcast, annak nem volt semmi hibája.
    Az a köcsög sonny persze jól tönkretette a SEGA-t. Szar, szemét, buzi sonny.
    [ módosítva 2009 dec 17 : 00:29 ]

    0 0
    [Bukta]
    14 éve

    Nem kínai az, hanem japán. Mellesleg az összes konzol a távol-keleten készül, hiába amerikai a Microsoft.
    Az USA eddig nem sok mindent tudott felmutatni a háborúkon kívül (pusztítás-vérontás-rasszizmus), ne legyél annyira elvarázsolva tőlük. Talán mond az neked valamit, hogy 3led...

    0 0
    makkR
    14 éve

    z xbox contorller ergonomikus kényelmes, jó érzés irányítani...a playstation-é meg egy s...r ..kényelmetlen rossz , és nehezen megjegyezhető a controller gombjainak a helye,és neve ,...az analog rossz, kényelmetlen helyen van...

    élvezetlen az irányítása a PS-nek...és még az egész gép tök csúnya is...

    Az xbox gép formájával és kialakításával legalább törődtek...az Xbox Amerika Microsoft..a PS meg egy Kínai vacak...

    0 0