GyIK

Hogyan változtassuk meg a Dreamcast-unk régióját (PAL-ról NTSC-re)
   FAQ #151
   
Gondolom sokatok áhítozott már életében az NTSC játékok futtatásra, vagy a szép piros boot képernyőre. Most egy egyszerű műveletsorral könnyedén válthattok EU, USA, Japán régiók között. Dcbios Az ötlet és a program SWAT és Oyster orosz kollégáktól származik. Ők készítették el a lemezt, amivel a váltást elvégezhetitek. Nos rendben, neked jelenleg van egy európai PAL-os Dreamcast-od, amiből Amerikai USA verziót szeretnél készíteni. Ehhez gyűjtsd be a következőket:
A lépések a következők:
Távolítsd el a tápkábelt, szedd szét a DC burkolatát (3 darab csavar + 1db a modem alatt), távolítsd el a tápot, a GD-ROM-ot, csatlakoztasd le a ventilátort és a gamepad portot összekötő szalagkábelt csatlakoztasd le az alaplapról. Csavarozd le a gamepad portot, majd az alaplapot fedelét tartó csavarokat is pörgesd ki a helyükről, és így a fedelet eltávolítva az alaplap máris elérhetővé válik. Vedd ki, és fordítsd fel (az alja legyen veled szembe).
Region Change Full
1 2 3
Annyi dolgod van, hogy a +12V-ot összekötöd az R512-es ponttal. A biztonság kedvéjért a forrasztási pontokra helyezz szigetelő szalagot és rakd össze a DC-t a következő sorrendben: alaplap vissza a helyére, alaplap fedél, gamepad port, GD-ROM, hálózati táp alá való műanyag szigetelő réteg (ennek kihagyása a DC halálát okozza!), táp. Ezzel a műveletsorral kaptál egy NTSC gépet, de ha USA, és PAL60 szabványt szeretnél használni, akkor kösd össze forrasszal az R422 pontot áthidalva (a felső kép alján láthatod a helyét).

Következő lépésként változtassuk meg a régiót:
Tedd be a már kiírt régió választó lemezed, és az alábbi opciók közül választhatsz: ORSZÁG:
  • USA
  • Európa
  • Japán
BROADCAST:
  • NTSC
  • PAL
  • PAL_M (Brazília)
  • PAL_N (Argentína)
Hogy mit tegyél a lemez betöltődése után? Nyomj Y gombot, ha 60Hz-en szeretnéd futtatni a programot. Az analóggal tudod irányítani az egér matatóját, az A gombbal pedig klikkelhetsz. Válasz ki a Backup Flash opciót, majd azon belül a CREATE gombra klikkelj. Ekkor a memóriakártyádon létrejön egy 19 block-ot foglaló flash, amit a RESTORE gombbal bármikor visszaállíthatsz. Következő lépésként válaszd ki a Change Region menüpontot, majd azon belül szabd testre a dolgokat. NTSC esetén tanácsos az USA-Japán páros kipipálása, majd klikk a Write gombra. Ezután klikk a Read gombra is, hogy leellenőrizd, hogy sikeres volt-e az átállítás. Ha mindent rendben találsz, akkor Reboot. ÉS már NTSC-s is a géped. Itt a Region Change menüben van még egy opció, amit kiválaszthatsz, mégpedig a "Set swirl color to back".

Dreamcast Fekete
Ha ezt is kipiálod és rányomsz a Write gombra, akkor a lentebbi videón is látható fekete boot fog fogadni téged.

Amikre mindenképpen figyelj oda:
  • chip-es DC esetén előtte kösd ki a chip-et, különben tönkreteszi azt és sípolni fog vele a gép
  • ha úgy gondolnád, hogy a két pont összekötését kivezeted, akkor flash esetén a bekapcsolás előtt kösd össze a két pontot, és ne bekapcsolás után, különben flash esetén régió mentes lesz a géped, és semmit nem fog lejátszani
Megtekintve: 1525 (Egyedi 918)
Értékelések:   10.0 - 1 szavazat  
Szerző: EkE
Dátum: Írta : 2009 február 10 kedd - 22:19:42
Utoljára frissítve : 2009 február 10 kedd - 22:19:42