GyIK

Hogyan töltsünk le régiózáras tartalmakat az XBOX Live!-ról az anonymitynetwork segítségével
   FAQ #156
   
Xbox 360 Vpn Region Free Xbox Live

Sok Live tulajdonosnak okozhatott már fejfájást az, hogy bizonyos tartalmakat nem tudott elérni a Live-on, mert azok régiózárasak voltak.
Vegyük csak példának a Gears of War 2 multis pályáit. Kis hazánkból ez a tartalom blokkolva van, vagy pl. a Dead Rising-hez kulcsok, vagy Call of Duty 5 multipályák.
De mégis van lehetőség ezen tartalmak letöltésére is. Nincs más feladatunk, mint becsapni az MS hálózatát a lakhelyünket illetően egy VPN hálózattal. A továbbiakban ezen hálózat kiépítését fogom bemutatni nektek.

Akinek nincs kedve vagy lehetősége összehozni a dolgokat, az fáradjon be az Überkonzol-ba a HDD-vel, és a srácok megoldják neki.


Szükséges kellékek:

Aktív internet:
 • Kábeles
 • wifi-s
 • vagy USB-s mobil internet

Megfelelő perifériák:
 • wifis és USB-s mobilnet esetén szükséges:
  egy keresztkötésű (crosslink -ezt adnak minden XBOX 360 mellé-) kábel
  4338
  valamint egy szabad hálózati csatlakozó a számítógépen (hálókártya)
 • Kábeles internet (pl. UPC, ADSL) esetén 2 hálózati kártya és keresztkötésű (crosslink -ezt adnak minden XBOX 360 mellé-) kábel.
  Megjegyezném, hogy ezen eszközöket is van lehetőséges USB-s eszközként használni PC-n, így elegendőnek bizonyulhat bizonyos esetben kábelnet esetében is csak egy hálókártya.
 • Egy IP figyelő portál, ahol mindig szemmel tarthatod, hogy hol tartózkodsz az IP címed alapján. Erre nagyon megfelelő a whatismyipaddress oldal


VPN kapcsolat beállítási lehetőségek:

Az egyik ehetőséged az anonymitynetwork használata:

Regisztráld magad az anonymitynetwork oldalán IDE KLIKKELVE
Ajánlott az anonymitynetwork oldalán való regisztrációhoz hamis e-mail címet használni. Vagyis hozz létre egy ingyenes freemail fiókot.
A regsiztrációt követően e-mail-ben megkapod a jelszavad az oldalra. Jelentkezz be. Ekkor felül látni fogod a Get Trial gombot. Ez a kiírások szerint 1 ingyenes órát ad számodra hamis IP cím használatára... a gyakorlatban 3 órát zúdít rád futtyog
Ennek kb. minden tartalom letöltésére elégnek kell lennie. A Get Trial megnyomásával megkapod a VPN kapcsolathoz a felhasználói neved és jelszavadat is. Ezeket be lehet állítgatni kézzel is, de van egyszerűbb módja is.
A Download VPN tool: mellett klikkelj a download-ra, majd a letöltést követően futtasd a vpn_tool.exe fájlt. Ez lesz olyan kedves, és alapból tartalmazni fogja a beállításokat, és létre is hozza a VPN hálózatot.

Annyi tennivalót ugyan lesz, hogy a Name server-nél kiválasztod North America-t.
Vpn1

Majd klikk a Connect gombra. Ekkor fel fog ugrani a betárcsázás.
Vpn2
Itt annyi a dolgod, hogy az anonymitynetwork oldalán található PPTP login-ed (e-mail címed) és a PPTP password-öd beírod a Tárcsázás előtt. Ha ez megvan csatlakozol.
Itt jegyezném meg, hogy ennek a kapcsolatnak a bontása után a PC-t is mindig újra kell indítanod! Különben nem lesz internet kapcsolatod.

Ezután az XBOX 360 menüjében válasszátok ki a System Settings menüpontot, majd azon belül a Network Settings fület... majd a Configure Network opciót, majd vigyétek be az alábbi adatokat:
Vpn3

Ezt követően kössétek össze az a PC-t és az XBOX 360-at a crosslink kábellel, majd a Windows-ban látogassatok el a Vezérlőpult/Hálózati és megosztási központba.
Vpn4
Jobb klikk az Anonymitynetwork Connection-re, majd tulajdonságok-megosztás.
a megosztási fülön osszátok meg az internetet az XBOX 360 számára.

Az XBOx 360-nak be kell lennie kapcsolva ennél a lépésnél, különben nem tudod kiválasztani a listából!
A kiválasztást és alkalmazást követően a rendszer tájékoztat, hogy a hálózati kártyának a 192.168.0.1-es IP címet fogja kiosztani. Ezt fogadjátok el, illetve bontsátok is a kapcsolatot. Kapcsoljátok ki a PC-t és az XBOX 360-at is. Az újraindítást követően csatlakozzatok a Hálózati és megosztási központban az Anonymitynetwork-höz a már kitaposott úton (ha okosak voltatok és mentettétek a jelszavatok a tárcsázás előtt, akkor most nem kell újra beirkálni.)
A csatlakozás után kapcsoljátok be az XBOX 360-at is, amjd kapcsolódjatok az XBOX Live-hoz és töltsétek le amire szükségetek lenne és eddig régiózár védte.

Továbbá azt is megjegyezném, hogy ha pl a lassú net vagy a frissebben megjelent tartalom miatt a 3 óra nem lenne elegendő (amiből a beállításokat követően 2 óra 50 percnek kell minimum maradnia), akkor ismét kezdjétek elölről a folyamatot. Az XBOX 360 képes folytatni a megszakadt letöltéseket is.
Vpn5

Utolsó megjegyzés:
Ha elhasználnád az egy ingyenes lehetőséget (ez azért van, mert egy IP címhez 1 ingyenes "turnus" jár), akkor az alábbi dolgokat teheted még meg:

 • Látogass el ide: -ez egy link, kattints IDE-
  Írd be az anonymitynetwork.com/members/index.php -t.
  Pár lépésen keresztül kell menned (hirdetések), mindig nyomj GO-t.
  Kész is vagy... bejelentkezel és ismét ingyenes.
 • Vagy töltsd le ezt a programot, és váltogasd a PC IP címét: -ez egy link, kattints IDE-

Megtekintve: 9807 (Egyedi 5063)
Értékelések:   1.0 - 1 szavazat  
Szerző: EkE
Dátum: Írta : 2009 április 10 péntek - 22:37:15
Utoljára frissítve : 2009 április 10 péntek - 22:37:15