Vigyázat! Northbridge csere méregdrágán!


 EkE    2010 máj 10 : 00:41
 Nincs    Rövid hír

project-natal.jpg

Az XBOX 360 folyton kiadja a DVD olvasó tálcáját.

Egy újfajta hibajelenséggel állunk szemben ami ismét jó alkalmat ad a 360-al foglakozó "szervizeseknek" arra, hogy alaposan lehúzzák komoly összegekkel áldozataikat. A hiba az újabb fajta jasper alaplapos gépeknél fordul elő leginkább, de a régebbi modellekre is jellemző egyes esetekben. Ilyenkor a gép a dvd meghajtó tálcájának állapotát képtelen érzékelni és minden esetben kitolja azt még kikapcsolás után is. Így gyakorlatilag olyan mintha folyamatosan nyomkodnánk az eject gombot, a gép tehát nem tudja a játékot sem elindítani.

A hiba nagyon gyorsan fillérekből orvosolható de sajnos már most vannak olyanok akik súlyos ezreket kérnek el a javításért és a tulajdonosnak azzal a mesével állanak elő, hogy northbridge chipet kell benne cserélni. Két X-medias tagunk majdnem beleesett ebbe a csapdába. Valószínűleg a jövőben az új gépeknél gyakrabban fogunk ezzel a hibával találkozni, szóval csak óvatosan ne dőljetek be mindennek, szó sincs northbrdige cseréről.

Mi pedig közöljük az átvágós szerviz helyét is: xboxklub / AsWa.
Akinek a konzolja meghibásodik, az inkább forduljon hozzánk segítségért, és akár tíz ezreket is megspórolhat!



3 Hozzászólás

    Ryo san
    13 éve

    Hogy mik vannak már az hihetetlen.Még jó hogy van nekünk az x-media:)

    0 0
    guba
    13 éve

    Mi mást mondhatnék ..... KÖSZÖNJÜK

    0 0
    EkE
    13 éve

    Itt a 10-en ezres javítási mód, amit AsWa pofátlanul képes volt elkérni emberektől:

    Itt pedig a nem 15.000FT-os javítása látható:
    Miután a srác csöppet beéget, megosztott egy javítási módot: -ez egy link, kattints IDE- pff Remélem azt nem kell kiemelnem ismételten, hogy a kóklerkedést és a 360szervizet kerüljétek, mint a pestist!
    [ módosítva 2010 máj 10 : 01:22 ]

    0 0