Q-GAMES: "Nem portolunk több játékot a PSP-re. Túl nagy a kalózkodás."


 Dawid[HUN]    2009 okt 20 : 16:54
 Nincs    PSP

Nem lesz több PixelJunk Monsters a PSP-re! Ismételten elzárkózott egy fejlesztő a PSP-től

[lightview=http://www.konzolozz.hu/kepek/newspost_images/985/pixeljunkmonsters.jpg|pixeljunkmonsterslogo_::||left]http://www.konzolozz.hu/kepek/newspost_images/985/thumb_2009_10_20pixeljunkmonsters.jpg[/lightview]
A Q-GAMES egyik alkalmazottja egy Twitter-en feltett kérdésre reagálva azt válaszolta, hogy a közeljövőben nem várható újabb PixelJunk Monsters vagy más egyéb játékuk portja a SONY kézi konzoljára, mivel szerintük túlzottan magas a kalózkodás aránya a PSP-n.

A hír érdekessége abban rejlik, hogy ezzel egy lavinát indíthat meg a casual játékairól ismertté vált fejlesztő csapat, mellyel a MINIS fejlesztésen gondolkozó vagy már abba belekezdett csapatok is kihátrálhatnak erről a piacról. Ha ez valóban megtörténik, a SONY végképp lemondhat arról, hogy felvegye a versenyt az APP STORE-ral és a MINIS halála rövid időn belül jelentheti a PSP halálát is, mert támogatottság nélkül a friss megjelenések hiányában mélyrepülésbe kezdhetnek ismét a PSP eladások, és ki tudja megmondani, hogy ezúttal sikerül-e ismét felkapaszkodnia, kilábalnia a japán cégóriásnak a slamasztikából.

A PixelJunk Monster sorozattal egy remek "Tower Deffense" stílusú játékot veszített el a PSP. Bárgyúságával és szép rajzolt stílusával képes volt arra, hogy a hardcore játékosokat is "elcsábítsa", ha nem többre is, de egy röpke küldetés erejéig, amíg a buszon hazafelé utaztak.





0 Hozzászólás