Millió dolláros bébi(k) ... Avagy nem csak eladási számokban de bevételekben is a legjobbak.


 Dawid[HUN]    2009 dec 13 : 17:25
 Nincs    Cikk

top 10, milliós eladás, eladási lista

[lightview=http://www.konzolozz.hu/kepek/newspost_images//1015/money.jpg|money::||left]http://www.konzolozz.hu/kepek/newspost_images//1015/thumb_2009_12_13money.jpg[/lightview]Platform: Multiplatform
Megjelenés: 2009

Imádom ezt a hónapot! Már csak azért is, mert ilyenkor megannyi statisztikát szórnak a nyakunkba, hogy ki se lássunk belőlük. Az év játékai döntők már majdnem befejeződtek. Tegnap volt a VGA rendezvénye, ahol sok jó (és kevésbé jó) játék kapott díjat. Most viszont következzen az az első tíz játék, melyből ebben az évben több mint egy millió példányt értékesítettek. Hozzáteszem még sehol sincs a karácsonyi nagy roham és megeshet az, hogy egyesek feljebb lépnek, egyesek helyét pedig mások veszik majd át.
Addig is itt a lista. Az elsők közt meglepetést nem rejteget.

1. Jött, látott, győzött és még mindig itt van!

Modern Warfare 2 (3X60 - 7.98m, PS3 - 4.14m, Összesen - 12.12m)

Nem volt kétséges, hogy az év legjobban várt játéka bekerül az első tíz helyezett közé, de az, hogy röpke 1 hónap alatt az első helyre ugorjon már viszont az. A meglevő hibái ellenére is ilyen jól teljesít mindkét konzolon bár az X360-as eladások majdnem, hogy 2:1 arányban szárnyalják túl a PS3 eladásait ezzel a LIVE-ot téve meg a világ legkedveltebb és legtöbb felhasználóval rendelkező hálózatává, bár az XBOX mindig is FPS téren volt erős, így érthető, hogy vásárlói előszeretettel áldoznak pénzt az új virtuális lövöldékre.

2. Tornatermet minden lakásba!
Wii Sports Resort - (Wii - 7.37m)

Egy fecske is csinál nyarat, akarom mondni a Nintendo ha ilyen tempóban halad, gazdagabb lesz, mint a Microsoft. Legújabb Motion Plus kampányuk zászlóshajója a várt mértékben teljesít és óriási számokban értékesítik a világ minden pontján ezzel csalódok és emberek millióit mozgatva meg nap mint nap. Még elképzelni is lehetetlen, hogy mennyi karácsonyfa alatt fog még ott lapulni ez a játék, hisz a 21. században karácsonykor mikor összeül a család már nem a Monopolyt, hanem a Wii-t veszik elő, mint a modern kor társasjátékát.

3. Készülj fel a harcra...és vele a milliós bevételekre
Pokemon Platinum (DS - 6.36m)


A Nintendo kézi konzoljainak megunhatatlan és mindig milliós számban értékesíthető epizodikus játéka a Pokemon. Akkora rajongótáborral rendelkezik világszerte, hogy minden egyes újabb rész garantált sikert jelent a fejlesztők és kiadók számára akik szó szerint értik a játék jelmondatát: "Szerezd meg mind!", hisz minden epizód bekerül ebbe a listába.

4. A helybéli gonosz bérelt helye
Resident Evil 5 (360 - 2.44m, PS3 - 2.62, Összesen - 5.06m)

A kritikák szerint nem volt olyan jó, mint a a 4., de kétség kívül van olyan jó, hogy bekerüljön ebbe a listába. Mint ahogyan az előbb azt írtam ,hogy az FPS játékok az XBOX 360 erősségei, addig a Resident Evil 5 az egyik példája annak, hogy a Playstation vásárlók nagy része már az előző generációs konzolról is jól ismerik és szeretik ezt a sorozatot.

5. Lő...GÓÓÓÓÓL!
FIFA 10 (360 - 1.52m, PS3 - 2.05m, Wii - 0.31m, PS2 - 0.59m, PSP - 0.33m, DS - 0.13m, Összesen - 4.93m)


Ki mondta azt, hogy az európia konzolos piac kisebb mint az amerikai?! Íme egy ékes bizonyíték arra, hogy ez egyáltalán nem igaz, hisz köztudottan az "európia" foci a jó öreg kontinensen kedvelt. Másik nagy érdekessége ennek az adatnak az, hogy még mindig több mint félmillióan játszák eme sportot a PS2-n is (!!!) ... arról pedig nem is beszélek, hogy bár valószínűleg a FIFA eseményein való erős Playstation kampánynak is hála a PS3-s verzió eladásai is messze túlszárnyalják a konkurens gép értékesítéseit.

6. Fejjel a falnak...
Madden NFL 10 (360 - 1.5m, PS3 - 1.13m, Wii - 0.36m, PS2 - 0.54m, PSP - 0.27m, Összesen- 3.8m)


A másik futballhoz képest alulmarad "csöppnyi" 1 millió eladott példánnyal de még így is lenyűgöz az, hogy létezik majd közel 4 millió ember aki érti az amerikai foci szabályait. Én csak a kemény ütközéseket és az erre a közönség által adott hangos éljenzést látom a játékban. A Wii-s eladási statisztika számomra meglepetés, mert nem gondoltam volna, hogy sörrel a kézben is lehet tartani a WiiMote-ot! (XD)

7. Girlgamer's favorit
The Sims 3 (PC - 3.7m)


A listába egyetlen egy PC-s eladási statisztika került be, hogy a gyengébbik, akarom mondani szebbik nem képviselői is érezzék magukat megbecsülve.
Az EA nem csak sportjátékokban de a "life simulator"-okban is képes arra, hogy milliókat kaszáljon, egyszóval tudja, hogy mi kell a népnek. A játék a majdnem 4 millió eladott példányával impozáns teljesítményt nyújt, hisz mindezt a már haldoklásra ítélt PC-s piacon tette meg, bár ehhez nagyban hozzájárult az a tény, hogy futtatásához nem kell több százezres erőművet vásárolnunk, hanem szépen futtatható olcsó kis laptopunkon is másfelől tökéletes kifogás a barátnőnk előtt arra, hogy miért jártunk ismét a videójáték szaküzletben, hisz egy SIMS 3-al (is) hazatérve egyszerre vehetjük őket le a lábukról és biztosíthatjuk, hogy a TV-t és a konzolt egy jó darabig csak mi használjuk.

8. Új hősök.
Halo 3: ODST (3.68m)


Az ODST a idei év legjobban értékesített XBOX 360 exkluzív játéka és ezzel még befért a top 10-es listába is. Véleményemet inkább nem írom le róla, mert röpke ideig volt alkalmam kipróbálni (többször is), de nekem csalódást jelentett.

9. A feleségem megcsal!...a személyi edzőjével.
Wii Fit Plus (Wii - 3.59m)


A Wii másik nagy húzócíme, mely szinte minden túlsúly mániában szenvedő nő polcán megtalálható a Wii Fit újabb és még hatékonyabb része a Plus. Ez az eladási statisztika már csak azért is tekinthető óriásinak, mert a hozzá szükséges kiegészítő is egy kisebb vagyonba kerül, de biztosra vehetjük, hogy rengeteg karácsonyfa alá bekerül még az idén.

10. Utolsó ... meglepetés
UFC 2009: Undisputed (360 - 1.61m, PS3 - 1.2m, Összesen - 2.81m)


Nem hittétek volna, hogy egy pankrációs/ketrecharc/akármi játék bekerül ebbe a listába, ugye?! Őszintén megvallva én sem! Közel fél millió példánnyal előzi meg a másik nagy verekedős játékot a Street Fightert. Nem tudom, akinek félmeztelen vadállatok őrjöngése jön be...az biztosan megveszi ezt a játékot. Én maradok a régimódi bunyónál.



0 Hozzászólás