Intercooler STS vélemény (Kotaku)


 EkE    2011 aug 05 : 12:53
 Nincs    XBOX 360

312_1099_xbox-360-slim-intercooler-sts-overcool-3.jpg

Amint a levegő hőmérséklete egy bizonyos érték fölé ugrik, a külső hűtés bekapcsol és egészen addig megy, míg az XBOX 360 Slim belső hőmérséklete nem süllyed a megfelelő hőmérséklet alá.

A Nyko TempSmart™ technológiájával felszerelt extra hűtés az XBOX 360 S szellőzőnyílása fölé pattintva az onnét kiáramló hőmérsékletet folyamatosan vizsgálja. Amint a levegő hőmérséklete egy bizonyos érték fölé ugrik, a külső hűtés bekapcsol és egészen addig megy, míg az XBOX 360 Slim belső hőmérséklete nem süllyed a megfelelő hőmérséklet alá. Ezért az Intercooler STS a konzol kikapcsolása után is hűti a gép belsejét (overcool).

Az Intercooler STS egy igazán elegáns és szexi megoldás a hűtésre Múlt évben dobta a piacra a Microsoft az Xbox 360 Slim-et, ami az Xbox 360 sötétebb, karcsúbb és szexibb változata. Az ilyen szexi test hasonlóan szemet kényeztető hűtőrendszerért kiált. És itt jön képbe a Nyko Intercooler STS. Volt idő, amikor az egyetlen dolog, ami aggodalomra adott okot a konzolokkal kapcsolatban, hogy por gyülemlik fel a cartridge csatlakozókban, de azok a napok örökre elmúltak. A nagyobb teljesítményű konzolok olyan sokkal égetőbb technikai problémákat hoztak magukkal, mint a túlmelegedés veszélye. A modern szórakoztató rendszerek korlátozott méretű terébe zsúfolt féltucatnyi szerkentyűnek köszönhetően az érzékeny elektronika túlhevülhet és túl is hevül, ami egyenes út a szervízbe. Mármint, ha nem kerítesz magadnak valami ügyes kis kütyüt, ami hűvösen tartja a konzolodat. Az alapok A Nyko azóta hűti az Xbox 360 gépeket, amióta csak elkezdtek felmelegedni, de a konzolok legutóbbi újrafazonírozása lehetőséget adott a Nyko dizájnereinek, hogy egy valóban mesteri hűtőrendszert alkossanak. Míg a régebbi Xbox 360 modellek Intercoolerei jókora málhaként akaszkodtak a gépek hátsó részére, az S-es méretű 360-hoz készült Intercooler STS magabiztosan simul az oldalához (vagy a tetejére, attól függően hogyan tárolod a konzolodat). Ahelyett, hogy a konzol mögött hűtené le a forró levegőt, az STS-nek előre irányuló ventillátorai vannak, ami ideálissá teszi a zsúfolt szórakoztató centerekhez. A használata Az installálás a világ legegyszerűbb dolga. Csak a helyére kell csattintani az Intercooler STS-t, bedugni az USB kábelt és bekapcsolni az Xbox 360-at. Mire a helyén van, olyan mintha mindig is a konzolod része lett volna. Az Intercooler innentől már átveszi az irányítást, folyamatosan ellenőrzés alatt tarva a konzolod belső hőmérsékletét és a Nyko TempSmart technológiájának köszönhetően azonnal akcióba lép, amint érzékeli, hogy túlságosan forróvá változott a helyzet. Még azután is folytatja a munkát, miután a rendszer már kikapcsolt, addig duruzsolva, míg csak el nem éri az ideális hőmérsékletet. Ami tetszett Először is az Intercooler STS probléma nélkül működött, ami mindig nagy öröm. A szórakoztató centerem szűkös terébe nyomorítva a HD-DVD drive-al és a debuggolt Xbox-al, az Xbox 360 Slim-em gyakran túlpörgetett hűtőüzemmódba váltott, úgy zúgva, akárha apró kis repülőgéphajtómű lenne. A két hét alatt, amióta az Intercooler STS használatban van, nem hallottam ezt a zúgást. Szinte hiányzik. A dizájnja meglehetősen elegáns, az előre néző ventillátoroktól kezdve az USB port használatáig, melynek segítségével még akkor is hűti a gépet, amikor a 360-at már kikapcsolták. A hibátlan működés is eléggé impresszív, de az Intercooler STS mindezt úgy csinálja, hogy közben még dögösen is néz ki. Úgy simul az Xbox 360 Slim oldalához, mintha csak eleve oda készült volna, még inkább olyan játékkonzollá téve a 360 Slim-et, amit még Batman is használna.
Ami nem tetszett Mi ne tetszett volna? Ragyogóan működik. Nagyszerűen néz ki. Talán még rá lehetne tenni pár LED lámpát, hogy úgy nézzen ki mintha lézersugarakat lőne, de a „nem lő lézersugarakat” eléggé általános kifogás, amit bármire rá lehetne fogni (kivéve a lézereket). Végső verdikt Nézzétek, az Xbox 360 Slim-em már vagy fél éve dolgozik a szűkös kis helyén, de még nem volt vele hardverproblémám, így az, hogy szüksége van-e hűtőrendszerre a konzolomnak, vita tárgya lehetne, de ha mégis aggódnék a túlmelegedés miatt, akkor a Nyko Intercooler STS-ét választanám. A funkció és a forma ilyen mesteri ötvözése egy csapásra teszi a konzolodat hűvösen dögössé.
A cikk fordítását Nagy Krisztián készítette! Az eredeti cikket Mike Fahey írta.
Az eredeti bejegyzés megtekinthető itt: Kotaku – Intercooler STS Review Vásárold meg a konzolüzletnél. csak 5500Ft: Konzolüzlet – Intercooler STS 5500Ft



7 Hozzászólás

    lafseo90
    11 éve

    Take one circle and keep folding it in half until it's folded into 16ths. Unfold it and place a small piece of masking tape where each crease line is on the edge of the circle. Then punch holes through the masking tape, fold the circle in half and tie string through the holes you punched. Thanks.
    Regards,
    resume writers reviews

    0 0
    szita54
    11 éve

    Üdv mindenkinek
    Terveztem énis ezt a ketyerét beszerzésre de nemtudom az egész szellőző nyílás eltakarása nekem kicsit fura helyette ezt csináltam
    -ez egy link, kattints IDE-
    ha a lapát dőlés iránya és a forgási irány megegyezik akkor a szívó hatás a duplája sőt amit rátettem nagyobb,tehát joval többet hűt(elméletem szerint)de a gyakorlat is ezt bizonyítja mert így a vinyó sem melegszik kicsitsem,és kb 30-35 fkokos az egész gép,legalább is kikapcsolás után langyos levegő árad ki már csak.12vos a venti így usb-ről kap 5öt de a nagy lapátok végett sokkal többet hűt,ráadásul az usb-ken ugye kikapcs után is ott az 5v szoval owercool amig ki nem húzom,(bár mostanság átdobtam egy telefon töltő tápra azis 5 volt)
    Bár nem túl csini de filléres megoldás(volt ventim..)és 5 voltról annyi hangja nincs mint a gyárinak benne...
    vélemény?

    0 0
    EkE
    12 éve

    Gondolom azért 54 fokos, mert a modoláskor automatikus hűtésmódosítás is lett mellékelve. Alapból 80 fok körüli az üzemi hőmérséklete a gépnek (gyárilag ezt az értéket tartja). Szerintem ennél bár mennyivel is lehet letornászni, az már jó.
    Amúgy mérések alapján attól, hogy működés nélkül rajta van az Intercooler STS még nem lesz magasabb a belső hőmérséklet.
    Intercooler-rel olyan 58 fok körül tartja a gépet.

    0 0
    joosdy
    12 éve

    Sziasztok!
    Hány foknál kell ennek bekapcsolnia? Mert szabad helyen ha nem használom a coolert a cpu és gpu hőmérséklete nem megy fel 54 fok fölé töb óra játszás után sem. Ha rárakom a coolert, akkor pillanatokon belül 60 fok,mert eltakarja a szellőző nyílást,de nem kapcsolt még be a venti. . Inkább levettem.
    Szűk helyre akartam berakni a konzolt,azért vettem.Egyszer ott be is kapcsolt de játék nélkül is 60 fok fölött volt,Nem mertem ott hagyni. Megtudjátok mondani azt is hogy mekkora az a hőmérséklet ami még biztonságos lehet a boxnak?
    Köszi szépen.

    0 0
    EkE
    12 éve

    A borda ideiglenesen lehűl, de továbbra is keletkezik hő, ezért ismételten bekapcsolt, ha úgy észleli, hogy erre szükség van. Gondolom nálad is így történik...

    0 0