A Duke Nukem Forever magyarításáról...


 EkE    2011 júl 19 : 22:56
 Nincs    Vegyes

duke-nukem-forever.jpg

Pár napja (vagy inkább egy hete?

Pár napja (vagy inkább egy hete?) engedélyt kaptam az .f.i. csoport-tól, hogy a PC-re elkészített DNF magyarításukat átportoljam konzolra. A magyarítás legnagyobb akadálya a PC-től eltérő fájlszerkezet volt. Viszont Gyula10-nek köszönhetően a szerkesztőprogram előbb készült el, minthogy a beleegyezést megkaptam volna. Kisebb munka után kijelenthetem, hogy XBOX 360 JTAG-re biztosan érkezni fog a fordítás, mivel jelenleg is működik. Ezzel egy időben 99,99%-hogy PS3-on is működik a magyarítás, mivel az XBOX 360 és a PS3 fájlszerkezetileg teljes mértékben megegyezik. Tesztelni még nem tudtam, mert elkapta a sárgaság a PS3-am. XBOX 360 Flash esetében még alakítgatnom kell a fájlokon, mert jelenleg nem fér vissza a lemezre az eredeti fájl helyére.

Ezen felül ha már egyszer elindítottad a DNF-t angolul, akkor a System Cache-t üríteni kell.

Mit is jelent ez?
Hiába cseréljük ki a nyelvi fájlt magyarra, a játék a cache ürítéséig angolul fog futni. Ez pedig egy nagy lehetőséget adhat számunkra, mivel a telepített játékokkal ellentétben a cache tartalmak másik konzolokon is használhatóak.
Teszem azt, hogy a A Flash-elt gépen futtatjuk a játékot magyarul, majd a belső HDD-t egy módolatlan B gépre áttéve, azon a játék továbbra is magyar nyelven futtatható.

Ez azt jelenti, hogy a cache fájlok beazonosításával nem csak ez, hanem sok másik magyarítás is használható lenne módolatlan gépeken a cache ürítéséig. A probléma csak az, hogy nem sikerült megtalálnom ezen fájlokat... Valakinek valami ötlete esetleg?




2 Hozzászólás

    EkE
    12 éve

    Hali!

    Flash-re biztosan jönni fog. Ami kétséges az az, hogy nem flash-elt gépeken futtatható lesz.

    0 0
    bikfic999
    12 éve

    ez a fordíttás akkor ha jól értem flashelt gépekre nem is fog jönni?

    0 0