2010 - A 10 legjobban várt PSP játék!


 Dawid[HUN]    2009 dec 09 : 14:43
 Nincs    Cikk

PSP,PSP megjelenés, PSP Uncahrted, Peacewalker, 2010, Metal Gear Solid Peacewalker

[lightview=http://www.konzolozz.hu/kepek/newspost_images//1011/2010legjobbanvartpsp.jpg|psp2010::||left]http://www.konzolozz.hu/kepek/newspost_images//1011/thumb_2009_12_092010legjobbanvartpsp.jpg[/lightview]Platform: PSP
Megjelenés: 2010

Már nem sok maradt hátra a 2009-es évből és gondolom sokatok izgul azon, hogy milyen PSP-s játék lapul majd a fa alatt de az új év is rengeteg meglepetést tartogat még számunkra. Lassan eltelik az első évtized az új évezredből, a mozikban már megszámlálhatatlanszor vége volt a világnak, a játékfejlesztők és kiadók ennek ellenére is gőzerővel dolgoznak. A 2010-ik év a PSP reneszánsza lesz! A MINIS virágzása mellett a folytatásban olyan címeket találtok majd, melyekért érdemes lesz ismét PSP-t ragadni, ha pedig nem is ismét, akkor már önmagukban indokok lehetnek arra, hogy beszerezzünk egy ilyen handheld csodát.

A llista pocketgamer cikkének listája alapján készült és nem rangsorban követik egymást a címek. Metal Gear Solid: Peace Walker Várható megjelenés: 2010. május 28.
A Metal Gear Solid sorozat óriási nagy rajongótáborral rendelkezik világszerte. PSP-re is érkezett már néhány epizód, mely a történet ködösebb részleteit fejti ki, ismerteti a játék rajongóival. A Peacewalker ezen felül egy remek multiplayer módot is kínál, mely az ilyen videók láttán biztosan a PSP-s felhozatal egyik legjobb többjátékos lövöldéjének ígérkezik. SOCOM US Navy SEALs: Fireteam Bravo 3 Várható megjelenés: 2010. január 12.
Előbb azt írtam, hogy az egyik legjobb, most azt kell, hogy írja, maga a király érkezik új köntösében és nem is kell olyan sokat várnunk rá. A SOCOM sorozat PS2-n alapozta meg hírnevét. Azon kevés játékok egyike volt, melyet PS2-n is tömegek játszottak online a PSP-s verziók pedig a mai napig a multi partik nagy kedvencei. Szóval ellenőrizzétek a tárakat! Bújjatok bele a surranóba! A PSP-s csatatér ismét fellángol és fegyverropogástól lesz hangos. Army Of Two: 40th Day Várható megjelenés: 2010. január 15.
A játék nagy konzolos verzióit már nem kell bemutatni senkinek. A CO-OP játékmenet egyik legjobbja nemsokára új epizóddal jelentkezik. A PSP-s verzióból sajnos egyelőre még csak egy screesnhoot-ot sem láttunk, de reméljük nem jut a DIRT 2 sorsára annak pocsék portját illetőleg és valóban megérdemli majd azt, hogy itt a legjobban várt 10-es listán szerepeljen a címe. Dante's Inferno Várható megjelenés: 2010. január 29.
A január nagyon zsúfolt hónap lesz. Alig marad pár napunk, hogy végigjátszunk egy játékot, mire jön egy újabb "must-have" cím. Ez a játék az első képek és videók alapján egy God of War klónnak tűnt, de hamar levetette magáról ezt a címkét. Talán a PSP legdurvább játéka lesz. Szigorúan M vagyis felnőtteknek szóló tartalommal. Ezt a gamepaly videót elnézve biztosak lehetünk abban, hogy a fejlesztők nem vették félvárról a dolgot és az asztali konzolos verzióhoz hasonlóan kiváló színvonalú játékot kaparinthatunk majd meg. Resident Evil Portable Várható megjelenés: valamikor 2010-ben.
A CAPCOM ezidáig rengeteg játékot adott ki már a PSP-re. A Resident Evil is megért az elmúlt évek alatt pár epizódot, főleg Wii-re de valami oknál fogva PSP-re még nem jött el a zombis játékok legjobbika. Reméljük megérte várnunk ezt a sok évet, amióta már a PSP a piacon van és egy gyönyörű és élvezetes játékot kapunk majd valamikor a jövő év folyamán. Ha az idei E3-on jelentették be, akkor jövőre már láthatunk is belőle valamit és reménykedhetünk benne, hogy karácsonyra a boltok polcaira is kerül ez a "csemege". Silent Hill: Shattered Memories Várható megjelenés: 2010. február 12.
Ha januárban kilövöldöztük magunkat, akkor februárban alkalmunk lesz egy kicsit borzongani is, mert érkezik a surival-horror kategória leghúzósabb címének folytatása. Az előző rész PSP-s verziójának intrójáért és látványvilágáért nem más, mint a hazai 3D Brigade volt a felelős és nem okoztak csalódást. Ezzel a projektel kapcsolatban nincs arról infóm, hogy ismét ők dolgoztak-e volna rajta, de nagyon valószínűleg tartom, hisz az első rész is kasszasiker volt melyet nagy részben nekik köszönhetnek. (A videó a Wii-s verzióról készült) Darius Burst Várható megjelenés: valamikor 2010 nyarán.
Én személy szerint nem választottam volna be a listába, de a side-scroller shooter-eknek nagy a rajongótáboruk az USA-ban és Angliában, mivel ott a játéktermek nagy sztárjai voltak ezek a játékok a konzolok hajnalán. A Darius Burst is egy ilyen régi játék újragondolt és 21. századi köntösbe bújtatott változata. Egyelőre csak Japánban, de a médiában keltett visszhangját nézve nem kell sok hozzá, hogy átszelje az óceánt és latin betűs kiadást is kapjon. Ami azonban biztos, hogy az ingame videókat nem aprózták el és gyönyörűek lesznek. Már csak azokért érdemes lesz beszerezni a játékot. Fat Princess: Fistful of Cake Várható megjelenés: valamikor 2010 január és március között.
A "Nagy nővér kishúgot" kap... A PS3 letölthető formában elérhető játékainak talán egyik legmorbidabb és egyben legszórakoztatóbb darabja a Kövér Hercegnő. Igazi élményt természetesen csak online játékban nyújt, mert a csapattagoknak össze kell dolgozniuk, hogy elérjék a győzelmet. Különböző posztokat kell betölteni, hogy gyorsan és hatékonyan fejlődjenek az egységek, mert különben az ellenél leigázza várukat és elrabolja hercegnőjüket. A PSP-s kiadás az ígéretek szerint nem a PS3-as epizód portolása lesz, hanem egy teljesen új játék, újabb karakterekkel, pályákkal és küldetésekkel. Aki kedveli a rajzolt mégis rengeteg morbid vértócsával teletűzdelt játékokat, annak ez kötelező darab lesz. Astro Boy: The Video Game Várható megjelenés: 2010. február 5.
Ez a játék a japán anime kedvelőinek lehet majd egy igazi csemege. A kollégák is gondolom azért válogatták be a listába, mivel tudják, hogy a PSP tulajdonosok nagy része még fiatal vagy kiskorú. A játék őket célozza meg. A videót elnézve személy szerint nem tudom felfogni, hogy egy ilyen kaliberű platform játék (2,5D -> oldal nézetű lövöldözős, ugrálós 3D háttérrel) miért tud ilyen szép és igényesen kidolgozott lenni a többi nagyobb cím pedig silány fércmunka. Talán a Transformers-el tudnám összehasonlítani, mely szintén egy film adaptációja "akart lenni", de ehhez képest 16bit-es piaci sárga kazettás minőséget produkált. Egyszóval gyönyörű darab lesz remélhetőleg élvezetes játékmenettel. Uncharted PSP Várható megjelenés: 2010. október 30...talán
A végére hagytam személyes kedvencemet a PS3 egyik legjobb exlkuzív címét az Uncharted-et. A játék PSP-s verzióját először csak pletykálták, majd nyáron az E3-on hivatalosan is bejelentésre került. Nathan Drake nevezhető a PS3 Indiana Jones-ának is, valamikor ősszel, de valószínűbb, hogy karácsonykor jön el a PSP-re egy kis kincsvadászatra. Reméljük beáll a sorba, melyet az olyan sikeres portok nyitottak meg, mint a Resistance Retribution, MotorStorm Artic Edge, Killzone Liberation vagy a legújabb a LittleBig Planet. A Naughty Dog szerencsére már rengeteg PSP-s tapasztalattal rendelkezik, hisz nekik köszönhető a Jak and Daxter sorozat is. A színvonal tehát garantált, már csak ki kell bírnunk azt a röpke egy évet, mire kézbe kaphatjuk a játékot. Tavaly kb. ilyenkor jósoltam meg, hogy a PSP 2009 végére, 2010-re lesz ismét igazán sikeres és kap olyan kaliberű és minőségű játékokat, mint indulásakor. Reméljük nem csak ez a 10 játék lesz az, amiért érdemes lesz majd PSP-t ragadni és egész évben el leszünk látva jobbnál-jobb játékokkal. A végére egy utolsó jó tanács: Az aksik legyenek mindig feltöltve! ;) Jó játékot mindenkinek!



4 Hozzászólás

    rorr
    14 éve

    Így van nagyon szép grafikát hoztak ki a psp-ből....
    A játékélmény is a helyén van az egy évvel ezelötti pangáshoz képest szépen feljött a kis psp....
    De azért megyek Zeldázni ds-n most jött ki az új rész és megint nagyon egyben van....

    0 0
    EkE
    14 éve

    Minderre rájön még az is, hogy a Jak and Daxter: The Lost Frontier-t a High Impact Games stúdió készítette. Ez a stúdió készítette PSP-re a Ratchet & Clank: Size Matters játékot is. Ezt még nem volt erőm kipróbálni, de a Lost Frontier-t most játszom, és annak ellenére, hogy más a fejlesztőcsapat, nincs minőségbeli romlás. A poénok ismét a helyén vannak, és nagyokat rúgnak.

    A minis-ek között volt egy-két darab, ami pár órára le tudott már kötni...

    0 0
    rorr
    14 éve

    A Ready At Dawn stúdió fejlesztette a psp-s Daxtert és a God of War psp verzióját.Na nekik komoly tapasztalatuk van a psp-vel!Mindkét játék a psp legjobbjai között van.

    0 0
    rorr
    14 éve

    A psp minis játékok erősen a konkurens Nintendo DS játékaira hajaznak.....Kedvencem a Pinball Fantasies (eredetileg amigára készült) átírata.Nagyon kellemes játszható és szép kis játékokról van szó.
    Megjegyzés: az uncharted psp verzióját nem a Naughty Dog készíti, ja és nem rendelkeznek hatalmas tapasztalattal mert még nem írtak psp-re játékot.Portolja aki portolja de a Jak & Daxter játékot sem ők írták psp-re.Ps3-ra hegesztik a következő generációs Jak & Daxtert.Meg csinosítgatják az Uncharted 2 multiját.



    [ módosítva 2009 dec 10 : 10:53 ]

    0 0