GyIK

[RGH | Jtag] XBOX Live használata (XeLiveBypass)
   FAQ #216
   
Mindjárt az elején tisztázzuk, hogy ha valamit nem a leírásnak megfelelően csinálsz, akkor nagyobb esélyed van arra, hogy profil bannolást vagy rosszab esetekben a konzolod bannolását éred el. Viszont az sem garancia, hogy a leírás használatával tutira elkerülheted a bannolást!

Amikre szükséged lesz:
- RGH - JTAG XBOX Live Access csomag
- DashLaunch 3.02 vagy frissebb
- Xval 2.0
- Aktuálisan legfrissebb Freeboot dashboard
- Belső HDD
- Opcionálisan az XDK használata
- Tudatos használat és a leírás végének mielőbbi végigolvasása
- Ennek a fórumnak a használata: -ez egy link, kattints IDE-Az előkészületek

Még a legelején győződj meg róla, hogy az aktuálisan legfrissebb Freeboot dashbord verziód van meg. Ha nem így lenne, akkor készíts egy új JTAG vagy RGH NAND tartalmat. Ha a legfrissebb verziód lenne, akkor ellenőrizd az Xval 2.0 segítségével, hogy a Secdata tiszta-e. Ha a program hibát dob fel, akkor készíts új NAND tartalmat, ezzel megtisztítva a Secdata tartalmát és próbáld meg kideriteni, hogy mi okozhatta a bejegyzést. A legtöbb esetben a program is kiírja, hogy mi volt a gond.

A lehetséges üzenetek:
Console Serial length incorrect!
Console Serial is wrong!
Encrypted X Value length incorrect!
Encrypted X Value is wrong!
Secdata is Clean
Secdata is invalid
Secdata decryption error
Failed AP25 Challenge
Tampered AP25 Table
Reverted AP25 Table
Invalid DVD Geometry
Invalid DVD DMI
DVD Keyvault Pair Mismatch
Invalid CRL Data
CRL Certificate Revoked
Unauthorized Install
Keyvault Policy Violation
Console Banned
ODD Violation
Unknown Violation(s)

Ezen üzenetek közül egyedül a Secdata is Clean visszajelzés a megfelelő! Ameddig ezt nem tudod elérni, addig ne folytasd a leírást. NAND újraépítésnél esetleg próbálj meg használni donor fájlokat vagy vedd fel velem a kapcsolatot és megpróbálok segíteni.
Amennyiben már a legfrissebb tiszta dashboard-on vagy, akkor töltsd le az RGH - JTAG XBOX Live Access csomag-ot.
- Az RGH - JTAG XBOX Live Access csomag-ból másold fel az XeLive mappát és az xbdm.xex fájlt a belső HDD gyökerébe.
!Slim gép esetén a 4GB-os belső memória nem jó, mivel live-ra való csatlakozáskor kikapcsol a konzol!
!Slim és Fat gép esetén az USB-s háttértárolók sem megfelelőek, mivel induláskor nem képes a konzol rendesen betölteni róla a fájlokat!
A DashLaunch megfelelő beállításai.

Az egyik lehetőség, hogy használod ezt az előre konfigurált launch.ini fájlt vagy használd a DashLaunch konfigurációs felületét.


Paths
Behavior1
Behavior2
Network
Plugins

Ha a beállításokkal végeztél, akkor még ne indítsd újra a konzolt, mivel menteni is kell a beállításokat. Ehhez Nyomj RB gombot, majd válaszd ki azt a meghajtót, ami jelenleg zöld (ajánlott a Flash) és nyomj X gombot.

Mentes

Nyomj B gombot és lépj vissza az XBOX 360 fő dashboard-jába. Itt még jó lehet, ha fix IP címet is beállítasz a konzolnak. Ez a későbbiekben még jól fog jönni.

Xbox360

Most már kikapcsolhatod a konzolt. Bekapcsolás után ismét indítsd el a DashLaunch-t és győződj meg arról, hogy a plugin-ok betöltődnek. Amennyiben igen, úgy kapcsold ki ismét a konzolt.

Néhány nagyon fontos dolog!
A gépet ha IR Remote (távirányító) használatával kapcsolod be, akkor egy alkalommal az alapértelmezett dash indul el annak elelnére is, hogy ha be van állítva egy a default értékhez. Nagyon fontos, hogy vagy kapcsold ki az alapértelmezett indulást, vagy táviránítóval kapcsold be a konzolt, esetleg tedd át a program indulását a Gamepad egyik gombjára. Amennyiben homebrew programmal kapcsolódsz a Live-hoz, úgy biztosan bannolni fognak a Live-ról.Programok futtatása

Több lehetőség is van a játékok indítására. Indíthatod a játékokat DVD-ről, a konzol menüjéből a GOD formátumú játékokat, vagy PC-ről távirányítva is. DE nem indíthatod a játékokat homebrew segítségével (tehát xexmenu, FSD és hasnlók futtatása ki van zárva).
Az első két lehetőség nem hinném, hogy túl nagy magyarázatra szorulna, így nézzük a PC-ről való játékindítást.
Töltsd le a XDKSetupXenon21076.11 négy darab rar-t és csomagold ki, majd telepítsd a programot minimal módban. A telepítés végeztével az asztalon létrejön egy XBOX 360 Neighborhood program. Ezzel fogsz tudni pillanatképeket készíteni a játékokból, újraindítani a konzolt, illetve a HDD-ről játékokat indítani.
Indítsd el a programot és első lépésként vedd fel a konzolt az Add Xbox 360-ra duplán kattintva. Írjad be a konzol IP címét és állítsd be alapértelmezett (Default - Yes) konzolnak. Felkerül a konzol a listára Jtag néven.

1

Játékok indításához lépj bele a Jtag konzolba, majd a Retail Hard Drive Emulation (HDD)-be. Ezen keresztül távolról is el fogsz tudni indítani a kicsomagolt játékokat fájlkezelők nélkül is.
Hogyan kerüld el a bannolást?

Néhány dolog, amivel csökkentheted a bannolás veszélyét:
- Használj külön profilt a Live-os részhez és a RGH/Jtag részhez
- Ne hagyd bekapcsolva a profilok automatikus bejelentkezését, mivel ezzel is azt kockáztatod, hogy homebrew program futtatásával jelentkezel be a Live-ra. Ajánlott egy gombkombinációval is levédeni a profilt, hogy még nagyon véletlenül se tudj bejelentkezni akkor, amikor nem kellene.
- DVD olvasó nélküli gépet ne használj, mivel ekkor a secdata-ba belekerü, hogy a konzolt DVD olvaso nélkül futtatd. Ez is biztos bann-hoz vezet.
- A DashLaunch-ban a Behavior - passlaunch ne legyen bekapcsolva (tehát az értéke disabled legyen). A DashLaunch minden bekapcsolás alkalmával törli a launchdata tartalmát. Ha ez nem történne meg, akkor láthatóvá válnának a régebben futtatott homebrew programok is.
- Homebrew futtatása előtt mindig jelentkezz ki a Live-os profilodból. Homebrew futtatása után pedig mindig kapcsold ki és újra be a konzolodat, hogy a launchdata ürítése megtörténjen. Csak ezután jelentkezz be a Live-ra.
- DVD-ről való játékfuttatás esetén ugyan úgy bejegyzésre kerülhet az, ha egy játék elbukik az AP2.5-ös teszten. Így időnként érdemes ellenőrizni az Xval értékét.
- Arcade játékok és a Live-os tartalmak futtatása ugyancsak veszélyes, mivel ezek se a konzolodhoz, se a profilodhoz nincsenek hozzákapcsolva (ha a contpatch be van kapcsolva, akkor minden teljes játtékként lesz futtatható). Futtatásukkal a megszerzett játékospontok nullázását, esetleg profilbannolást érhetsz el.
- Soha ne futtas a Live-os profiloddal hivatalosan meg nem jelent játékokat.


Megtekintve: 18678 (Egyedi 15379)
Értékelések:   8.9 - 10 szavazat  
Szerző: EkE
Dátum: Írta : 2012 szeptember 11 kedd - 10:57:46
Utoljára frissítve : 2012 szeptember 12 szerda - 09:24:23