GyIK

[RGH | Jtag] XBOX 360 ISO fájlok kibontása és készítése
   FAQ #205
   
Sok problémát okoz az, hogy a felhasználók nem tudják kicsomagolni az XBOX 360-as ISO fájlokat. Alábbi magyar nyelvű programunk ehhez próbál segítséget nyújtani. A program a EXISO 2.7.0-es programot használja, mely az ExisoGUI.exe mellett található exiso.exe. Ha az exiso.exe hiányozna, akkor a program a beépített exiso.exe-t fogja használni. Az exiso.exe-t cserélheted régebbire vagy újabb verzióra is. Az exiso.exe megléte esetén a program nem a beágyazott programját használja. Tehát az exiso.exe megléte nem szükséges! A program Microsoft .NET Framework 3.5-re vagy annak újabb verziójára épül.

Exiosogui

Mikor van szükséged a programra?
- Ha Reset Glitch Hack-es (hülye nyelven gtag) vagy Jtag-es gépen a külső vagy a belső HDD-ről szeretnél játékokat futtatni.
Ebben az esetben a letöltött ISO lemezképfájlt ki kell bontanod, hogy a default.xex fájlt közvetlenül futtatni tudd.
- Ha a RGH-es vagy a Jtag-es géped nem Flash-elt, de a játékokat mégis DVD-ről szeretnéd futtatni.
Ebben az esetben a játék fájljaiból készíthetsz egy új lemezképfájlt (ISO), majd ezt egyrétegű vagy kétrétegű lemezre kiírva rétegváltási pont nélkül a konzolod képes lesz beolvasni azt.

Töltsd le a programot:
Exiso GUI (Magyar nyelvű)

Hogyan használd?
Attól függően, hogy mit szeretnél csinálni, a Műveletek közül válaszd ki a számodra megfelelőt, add meg a bemeneti fájl vagy mappa helyét és a kimeneti fájl vagy mappa helyét és kattints a Futtatás gombra.

Az egyes funkciók működése:

ISO kibontása esetén a Bemeneti oldalon válaszd ki az ISO-t a Megnyitás helye gombra klikkelve vagy húzd be az ISO fájlt. Ekkor a Kimeneti oldalon automatikusan felkínál egy mentési lehetőséget az ISO fájl nevével azonos mappába, amit természetesen szabadon megváltoztathatsz a Mentés helye gombra klikkelve.
Eldöntheted, hogy a kibontás alkalmával a $SystemUpdate mappa automatikusan eltávolításra kerüljön-e vagy sem.
"Ez a döntés nincs hatással a játék futtathatóságát tekintve, csak a méretek csökkentése érdekében van értelme használni. A játék nem fog a külső vagy a belső HDD-ről frissítést kezdeményezni a mappa megléte esetén sem!"
Végük kattints a Futtat gombra és várj, amíg a Parancssor ablak be nem zárul. A kibontott játék mappáját tedd a külső vagy a belső HDD-d Games (a legtöbb játék manager program ezt használja, pl. xexmenu) könyvtárába, vagy abba a könyvtárba, amit a FSD-ben megadtál.
Fontos: Ha a mentés helyén már létezik a kimeneti mappa vagy fájlok, akkor a Parancssor lefutása félbeszakad.

ISO készítése esetén a Bemeneti oldalon válaszd ki a játék fájljait tartalmazó mappát a Megnyitás helye gombra klikkelve vagy húzd be a mappát a programba. Ekkor a Kimeneti oldalon automatikusan felkínál egy mentési lehetőséget a mappa nevével azonos fájlnévvel, amit természetesen szabadon megváltoztathatsz a Mentés helye gombra klikkelve.
Eldöntheted, hogy az ISO készítés alkalmával a $SystemUpdate mappa automatikusan eltávolításra kerüljön-e vagy sem.
"Ez a döntés hatással lehet a játék futtathatóságát tekintve, mivel a mappa megléte esetén a gép felkínálhatja a frissítési lehetőséget, így ajánlott annak eltávolítása!"
Végük kattints a Futtat gombra és várj, amíg a Parancssor ablak be nem zárul. Az elkészült ISO fájlt rétegváltási pont nélkül a méretének megfelelően írd ki DVD-re (egyrétegű vagy kétrétegű). Az írást végezheted akár Nero íróprogrammal is.
Fontos: Ha a mentés helyén már létezik a kimeneti fájl, akkor a Parancssor lefutása félbeszakad. Egyes játékok esetében az alacsony fordulatszámon pörgő lemez hosszabb töltésidőket, akadásokat eredményezhet!
Megtekintve: 47658 (Egyedi 43338)
Értékelések:   9.4 - 46 szavazat  
Szerző: EkE
Dátum: Írta : 2011 november 30 szerda - 11:06:15
Utoljára frissítve : 2012 szeptember 11 kedd - 10:12:26