GyIK

Hogyan cseréljük ki az XBOX-ban a HDD-t a DVD-rom használata nélkül?
   FAQ #167
   
Xbox konzol winchesterének cserélése nagyobb kapacitásúra

Amire szükség lesz(programok beszerzéséhez Google ajánlott):
  • PC (csak olyan jó, amiben 2 PATA kábel van[szalagkábel, 40-80eres kábel, ki hogy ismeri])
  • Xbox (flash-selt vagy chip-pelt!)
  • CD/DVD író
  • Xbox HDM (jelenleg 1.9 a legfrissebb): -ez egy link, kattints IDE-
  • valamilyen rendszer, pl Ndure (de nem feltétlen szükséges, ha van már egy az Xbox-on)


Az Xbox HDM-et tömörítsük ki valahova. Én a C-re raktam.
Megkeressük a c:\xboxhdm\linux\isolinux\isolinux.cfg fájlt, és valamilyen szövegszerkesztővel a "timeout 300" sort átírjuk "timeout 600"-ra.
Az NDURE telepítésével nem foglalkozok, mert nekem el sem akart indulni. Persze meglehet, hogy elrontottam valamit, de most egy biztosan működő rendszert akarunk kibővíteni, nem pedig teljesen újat létrehozni. Később, lehet ezzel variálni.
FTP kapcsolaton keresztül csatlakozzunk az Xbox-ra.

Gyengébbek kedvéért:
cím: az Xbox ip címe. A beállításokban megtalálhatod, vagy beállíthatod.
felhasználónév+jelszó: xbox
Bővebb leírás az FTP kapcsolathoz: GyIK - ISO, és fájlok feltöltése XBOX-ra FTP-n keresztül

Ezután a C és az E mappát másoljuk a c:\xboxhdm\linux mappába. Másolás előtt vagy után még most töröljünk belőle azokat a dolgokat, amik feleslegesek(programok, játékok, stb), mert nem fog kiférni egy CD-re vagy fölöslegesen sokat kell kiírnunk a DVD-re. Ha van esetleg az Xbox F mappájában/meghajtóján is valami anyag, azt is ide másolhatjuk. Az nem gond, hogy már létezik egy F mappa, másoljuk bele az Xbox F mappájának tartalmát.
Indítsuk el a c:\xboxhdm\make-iso-win.bat fájlt. Néhány perc alatt létrejön egy linux.iso fájl, a linux mappa tartalmával. Ezt írjuk ki. NE az iso fájlt, hanem annak tartalmát, D-kép felírással!
Jöhet a fizikai munka. Szedjük le a Pc borítását, persze miután kikapcsoltuk!
A PC PATA/szalagkábeleiről szedjünk le mindent a biztonság kedvéért. A Primary Master-re kerül az Xbox-ba beépítendő vinyó. Lehetőleg lassan melegedő fajta legyen, pl Seagate vagy hasonló. Secondary Master-re kerül a CD/DVD olvasó, és az olvasóba a kiírt "linux.iso" lemez. Fontos ez a bekötési mód, mert különben csak törölni tudjuk majd a vinyót, formázni nem! Indítsuk el a gépet úgy, hogy a CD-ről induljon. Ha a vinyó üres, és jól van beállítva a gép, egyből az is indul el. Ellenkező esetben vagy a vnyón levő operációs rendszer indul el, vagy semmi. Ekkor be kell menni a BIOS-ba és a boot eszközök közé rakni a CD/DVD-ROM-ot is, vagy van boot menü, mely a gép indulása után az egyik Fx gombbal hívható elő.
Leggyakrabban F2-F8-F12.
Első menüben válasszuk az 1-es pontot (Boot console with...), Enter. Írjuk be, xboxhd, Enter.
Ha van valami a vinyón, nem kötelező, de használjuk az 5-ös pontot (Wipe current...). Ezzel mindent törlünk. Ha nem használjuk, 2perccel gyorsabban végzünk.
Írjuk be: 1, Enter. Ha kérdez valamit, írjuk be, hogy "yes". Gyorsan lezavarja a particionálást, majd megkérdeti formázza-e. "yes". Megkérdezi átmásolja-e a kiírt C mappa tartalmát a C meghajtóra. "yes". Ugyanez az E meghajtóra. Ha kérné, indítsuk újra is.
Ugyanez megoldható lenne a klónozási (3-as pont) paranccsal, de ott véletlen is a rossz lemezre klónozhatunk.
Most szedjük szét az Xbox-ot. Teljesen vegyük ki a vinyóját és rakjuk be az újat, amit most formáztunk meg. Indítsuk el. Ha ugyanazt kaptuk, mint az eddig benne levő vinyóval, jól csináltuk. Lehet összepakolni.
Megtekintve: 3340 (Egyedi 1902)
Értékelések:   10.0 - 1 szavazat  
Szerző: Evin
Dátum: Írta : 2009 július 02 csütörtök - 16:46:21
Utoljára frissítve : 2009 július 10 péntek - 09:35:21