GyIK

Sikertelen csatlakozás az Xbox Live rendszerhez: A konzol sikertelenül veszi az MTU-tesztet
   FAQ #89
   
A Jelenség:
Sikertelen csatlakozás az Xbox Live rendszerhez. A Test Live Connection teszt futtatásakor az MTU-teszt Failed eredményt jelenít meg.

Oka:
Ez a viselkedés akkor tapasztalható, ha az útválasztó vagy átjáró berendezés nem kompatibilis az Xbox Live rendszerrel, illetve ha helytelen az útválasztó vagy az átjáró MTU beállítása.

Ez a teszt ellenőrizi, hogy elég nagy-e a hálózat maximális átviteli egysége (MTU). Az MTU az útválasztó vagy az átjáró olyan beállítása, amely hatással lehet a hálózati teljesítményre. Az Xbox Live rendszerhez szükséges legkisebb MTU beállítás: 1364. Ha a konzol nem megy át ezen a teszten, akkor nem tud bejelentkezni az Xbox Live rendszerbe.

Ha ugyanazon az összeköttetésen keresztül több konzol is csatlakozik, akkor ez sikertelen MTU-tesztet eredményezhet. Ugyanígy sikertelen MTU-teszthez vezethet, ha a csatlakozást számítógéppel közösen használja.

Prábálja meg az alábbiakat
1. Ha Xbox Live-kompatibilis eszközt használ, akkor nem kap ilyen üzenetet.

Ha Xbox Live-kompatibilis eszközzel rendelkezik, akkor végezze el az alábbi lépéseket:
a. A következő weboldalon ellenőrizhető, hogy hivatalosan elfogadott, megfelelő verziójú belső vezérlőprogramot használ-e!
b. Az MTU beállítás módosítását az útválasztó vagy az átjáró használati útmutatója ismerteti.
2. Megosztott, modemmel és útválasztóval kialakított kapcsolat esetén próbáljon közvetlen kapcsolatot létrehozni az útválasztó nélkül.
Megjegyzés: Ilyen módon az útválasztóval kapcsolatos mindenféle konfigurációs probléma kiküszöbölhető.
a. Ha az útválasztó nélkül nem tud csatlakozni, akkor lehetséges, hogy az útválasztó MTU beállítását 1364-re kell állítani. Ennek végrehajtásához, illetve annak megállapításához, hogy az útválasztó támogatja-e ezt a szolgáltatást, lapozza fel az útválasztó támogatási dokumentációját, vagy lépjen kapcsolatba az útválasztó támogatócsoportjával.
3. Számítógépről leosztott internet esetén ellenőrizze, hogy az alapértelmezett átjárónak megadott hálózati kártyára meg van-e osztva az internet.
Megtekintve: 3222 (Egyedi 1956)
Értékelések: Még nincs értékelve  
Szerző: EkE
Dátum: Írta : 2008 március 27 csütörtök - 23:17:23
Utoljára frissítve : 2008 március 27 csütörtök - 23:17:23