Xbox One előrendelési gondok és MS szerviz változás (nem azt kapjuk, mint eddig)


 EkE    2013 szept 05 : 15:52
 Nincs    XBOX 360

xbox_consle_sensr_controllr_f_transbg_rgb_2013.png

Nincs többé ingyenes szervizfutár, nincs többé nemzetközi garancia és nincs felhőalapú támogatás a hivatalos megjelenés előtt!

Minden amit most olvashatsz belsős információk alapján íródott. Szó lesz a hivatalos megjelenés előtti vásárlásokról, a Microsoft garancia változásáról és a felhő alapú játéktámogatás kihasználásáról.

Változott a Microsoft Garancia működése
A konzol kivételével minden kiegészítőre való tekintettel 2013 augusztus vége óta annyiban változott a garancia, hogy a hibás terméket már nem a Microsoft szállíttatja el a UPS futárszolgálatával ingyenesen, hanem a vásárlóknak saját költségükön kell a kiegészítőket vagy a játékokat elküldeni Csehországba. Ez egy controller feladásánál 4000Ft-os saját költséget jelent a feladó (NEKED) félnek. Természetesen nagyban függ a csomag súlyától a feladási költség.
A konzolokat továbbra is ingyenesen szállítják el.
Az új garanciális javítási mód a sok visszaélés miatt lett bevezetve. Sokan hazudtak, törött kiegészítőket küldtek vissza, amiket a MS cserélt, majd pár nappal a visszaérkezést követően bejelentették, hogy ismételten hibás az irányító. Ezt persze ismét ingyen elszállították és cserélték.
Pont emiatt bevezetésre került pár hónappal ezelőtt, hogy minden javítást CSAK SZÁMLA VAGY blokk megléte esetén vállalnak el. Valamint most tesztelés jelleggel (értsd nincs végleges formája a dolognak) minden kiegészítőt szériaszám alapján azonosítanak (ha van neki). Így a visszaéléseket elkerülve.
Természetesen az ingyenes szállítástól végleg búcsút vehetünk.

Ami pedig a legrosszabb, hogy megszűnt a nemzetközi garancia. Ha valaki nem magyarországi számlával hivatalos forrásból és/vagy az adott régióra vonatkozó hivatalos megjelenés előtt vásárolja meg a konzolt és/vagy a kiegészítőt (tehát szériaszám alapján visszakövetik, hogy melyik régióban lett eredetileg árúsítva) és az meghibásodik, annak régión kívüli javításra van szüksége. Ami természetesen nem vehető igénybe ingyenesen. Egy ilyen javítás konzol esetén 30.000Ft és 45.000Ft között mozog most.

Mennyiben érinti ez az Xbox One megrendeléseket?
Mindenki, aki a hivatalos megjelenés előtt szerzi be a konzolt itthon, annak bárminemű meghibásodás esetén csak pénzért javítják a kiegészítőt vagy a gépet. Persze lehetőség van arra is, hogy az eredeti vásárlás régiójában vegye fel a kapcsolatot az XBOX Ügyfélszolgálatával, és az eredeti régióban küldje el a konzolt a szervizbe, csatolva a hozzá kapott számlát.
Tehát azok, akik hivatalos megjelenés előtt vásárolnak gépet lemondhatnak az ingyenes szervizről. De ez nem minden...

A felhő alapú szolgáltatás régiókra osztása
Ha hivatalos megjelenés előtt vásárolsz Xbox One konzolt, akkor a hivatalos megjelenésig lemondhatsz a Cloud funkcióról. Tehát a felhő nem fogja növelni a konzolod teljesítményét. Igaz ez nem lesz kötelezően használatos funkció, de aki ezt is ki akarja használni, annak várnia kell. Hivatalos megjelenésről eddig sajnos nincs információ (eddigi infók szerint 2014 július).

A Microsoft visszatáncolt a bevezetni kívánt szabályozásoktól a mi érdekünkben?
Nem ezt tette. Visszatáncolt, mert az amerikai katonák ha más országban teljesítenek és nincs internet elérésük, akkor nem tudták volna használni a konzolt. Az USA környezetében lévő szigeteken nem mindig tökéletes a lefedettség, miközben a hivatalos megjelenés rájuk is vonatkozik. Ezek voltak a fő okok.




2 Hozzászólás

    EkE
    9 éve

    Amióta itthon is hivatalosan elérhető a konzol, azóta a Microsoft a UPS futárcéggel ingyen elszállíttatja a meghibásodott készüléket vagy kiegészítőt.

    0 0
    bence00
    10 éve

    Hadd kérdezzem meg ha itthon rendeltem elő a ONE-t és meghibásodna csak saját költségemen csinálnák meg. Az én költségemen szállítanák külföldre vagy az én költségemen itthon csinálnák meg.
    A garanciának élnie kell ha hivatalos boltban veszem itthon nem?
    Mit szól hozzá a fogyasztóvédelem?
    Most akkor hogyan van ez?

    0 0